Skip to main content

Toiminta-ajatus

Välittävää varhaiskasvatusta • Itseensä uskomista • Ihmeisiin uskomista • Laatua, luonteenvahvuksia ja luottamusta
Innostavia ihmisiä • Naurua tai itkua • Kiireetöntä kohtaamista • Iloinen ilmapiiri

Välittävää varhaiskasvatusta

Meille on erityisen tärkeää, että jokainen saa tuntea itsensä arvokkaaksi ja tärkeäksi. Lapset ovat suuren osan päivästään kanssamme, joten haluamme tehdä kaikkemme, että heillä on Viilingissä turvallinen ja rakastettu olo. Vuorovaikutustaitoihin panostaminen on kaiken toimintamme lähtökohta, niin aikuisten kuin lastenkin kanssa toimiessa. Toisen auttaminen ja huomioiminen, kauniit käytöstavat ja yhdessä tekeminen ovat kaiken tekemisen perusta ja pohja.  

Itseensä uskomista

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen kokonaisuus omilla vahvuuksilla varustettuna.  Aikuisten tehtävänä on auttaa lapsia huomaamaan omat vahvuutensa ja oppia käyttämään niitä. Jokaisen lapsen Itsetunnon ja itseluottamuksen vahvistaminen on meille aikuisille ensiarvoisen tärkeä tehtävä.  

Ihmeisiin uskomista

Sinä olet ihme. Juuri sellaisena kuin olet. Maailma on myös ihmeitä täynnä. Kun opettaa itsensä huomaamaan hyvän ja näkemään elämän pienetkin ihmeet, on elämä ihmeitä täynnä. Haluamme Viilingissä tarjota lapsille mahdollisuuden pysähtyä ihmettelemään jokaista mikrohetkeä. Mahdollisuuden tutkia ja pohtia maailmaa ja haaveilla. Haaveet voi myös saavuttaa, kun sinnikkäästi tekee sen eteen töitä ja uskoo itseensä.

Laatua, luonteenvahvuuksia ja luottamusta

Lapsella on oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Lasten luoteenvahvuuksien huomaaminen ja esiin nostaminen ovat tärkeä osa Viilingin arkea. Meillä puhutaan asioiden oikeilla nimillä ja pidetään vanhemmat kaiken aikaa ajan tasalla siitä, mitä heidän lapsilleen Viilingissä kuuluu. Molemminpuolinen luottamus Viilingin väen ja perheiden kanssa on ensiarvoisen tärkeää.  

Innostavia ihmisiä

Lapsi on luonnostaan innokas tutkimaan, kokeilemaan ja oppimaan uutta. Viilingin aikuiset tukevat tuota intoa ja kannustavat kokeilemaan omia rajojaan. Positiivisuus rohkaisee ja lisää intoa ja itseluottamusta. Haluamme omalla esimerkillämme olla näyttämässä lapsille, että kun yksi innostuu, tarttuu hyvä fiilis ja innostus myös muihin. Positiivinen asenne vie elämässä pitkälle!  

Naurua tai itkua

Tule sellaisena kuin olet! Hyvään vuorovaikutukseen kuuluu tunteita laidasta laitaan. Tärkeää on pysähtyä ja kohdata tunteet aidosti. Aina ei hymyilytä, eikä ole kivaa, mutta yhdessä tunteita kohtaamalla mennään yli niistä kurjemmistakin fiiliksistä. Tärkeää on saada käsitellä tunteet rauhassa ja saada olla oma, ainutlaatuinen itsensä.  

Kiireetöntä kohtaamista

Vaikka lapsiperheiden arki meinaa olla melkoisen hektistä, toivomme, että Viilingissä kaikilla on aikaa pysähtyä tärkeimpien, eli lasten, asioiden äärelle. Uskomme, että kiireetön kohtaaminen ja keskusteluhetket ovat sitä parasta antia, jota perheiden kanssa voimme saada aikaan. Hetkeksi eroon hässäkästä ja aikaa lasten tärkeille asioille. Lapsille haluamme tarjota reippaan menon lisäksi myös rauhoittumisen hetkiä, syliä ja aikaa myös vain olla. Aina ei tarvitse jaksaa olla reipas

Iloinen ilmapiiri

Toivomme, että jos fiilis ei ennen Viilinkiin tuloa ole ollut paras mahdollinen, olisi se meiltä lähtiessä kohdallaan. Haluamme omalla positiivisella energiallamme olla välittämässä ympärillemme iloa ja hyvää oloa. Hyvää fiilistä ei maailmassa voi koskaan olla liikaa!