logopalkki1

ArrowArrow
ArrowArrow
Slider

TOIMINTA-AJATUS

Välittävää varhaiskasvatusta

Iloa musiikista

Iloa liikunnasta

Laatua, luonteenvahvuksia ja luottamusta

Innostavia ihmisiä

Naurua tai itkua

Kiireetöntä kohtaamista

Iloinen ilmapiiri

 

Välittävää varhaiskasvatusta

Meille on erityisen tärkeää, että jokainen saa tuntea itsensä arvokkaaksi ja tärkeäksi. Lapset ovat suuren osan päivästään kanssamme, joten haluamme tehdä kaikkemme, että heillä on Viilingissä turvallinen ja rakastettu olo. Vuorovaikutustaitoihin panostaminen on kaiken toimintamme lähtökohta, niin aikuisten kuin lastenkin kanssa toimiessa. Toisen auttaminen ja huomioiminen, kauniit käytöstavat ja yhdessä tekeminen ovat kaiken tekemisen perusta ja pohja.

Iloa musiikista

Musiikki on oiva keino hyvän fiiliksen nostatukseen ja tunteiden käsittelyyn. Musisoimme Viilingissä päivittäin ja musiikilla on näkyvä rooli arjessamme. Musiikin ilo on tärkein asia, jonka toivomme musiikin mukana lasten elämään tulevan. Toivomme, että musiikista tulee luonnollinen osa lasten elämää, yksi väylä itsensä toteuttamiseen ja tunteiden käsittelyyn.

Iloa liikunnasta

Liikunta on luonnollinen osa Viilingin väen arkea. Liikunta tuo hyvää mieltä ja auttaa jaksamaan. Tuemme lasten luontaista halua liikkua tarjoamalla monipuolisen liikkumisympäristön, kannustavaa ohjausta liikunnan eri muotoihin ja onnistumisen kokemuksia. Haluamme kehittää lasten omaa luovuutta liikunnan suhteen. Tärkeintä ei ole olla nopein ja paras, vaan että jokainen pääsee osallistumaan ja saa liikunnasta hyvää fiilistä.

Laatua, luonteenvahvuuksia ja luottamusta

Lapsella on oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Lasten luoteenvahvuuksien huomaaminen ja esiinnostaminen ovat tärkeä osa Viilingin arkea. Meillä puhutaan asioiden oikeilla nimillä ja pidetään vanhemmat kaiken aikaa ajantasalla siitä, mitä heidän lapsilleen Viilingissä kuuluu. Molemminpuolinen luottamus Viilingin väen ja perheiden kanssa on ensiarvoisen tärkeää.

Innostavia ihmisiä

Lapsi on luonnostaan innokas tutkimaan, kokeilemaan ja oppimaan uutta. Viilingin aikuiset tukevat tuota intoa ja kannustavat kokeilemaan omia rajojaan. Positiivisuus rohkaisee ja lisää intoa ja itseluottamusta. Haluamme omalla esimerkillämme olla näyttämässä lapsille, että kun yksi innostuu, tarttuu hyvä fiilis ja innostus myös muihin. Positiivinen asenne vie elämässä pitkälle!

Naurua tai itkua

Tule sellaisena kuin olet! Hyvään vuorovaikutukseen kuuluu tunteita laidasta laitaan. Tärkeää on pysähtyä ja kohdata tunteet aidosti. Aina ei hymyilytä, eikä ole kivaa, mutta yhdessä tunteita kohtaamalla mennään yli niistä kurjemmistakin fiiliksistä. Tärkeää on saada käsitellä tunteet rauhassa ja saada olla oma, ainutlaatuinen itsensä.

Kiireetöntä kohtaamista

Vaikka lapsiperheiden arki meinaa olla melkoisen hektistä, toivomme, että Viilingissä kaikilla on aikaa pysähtyä tärkeimpien, eli lasten, asioiden äärelle. Uskomme, että kiireetön kohtaaminen ja keskusteluhetket ovat sitä parasta antia, jota perheiden kanssa voimme saada aikaan. Hetkeksi eroon hässäkästä ja aikaa lasten tärkeille asioille. Lapsille haluamme tarjota reippaan menon lisäksi myös rauhoittumisen hetkiä, syliä ja aikaa myös vain olla. Aina ei tarvitse jaksaa olla reipas.

Iloinen ilmapiiri

Toivomme, että jos fiilis ei ennen Viilinkiin tuloa ole ollut paras mahdollinen, olisi se meiltä lähtiessä kohdallaan. Haluamme omalla positiivisella energiallamme olla välittämässä ympärillemme iloa ja hyvää oloa. Hyvää fiilistä ei maailmassa voi koskaan olla liikaa!

viireja3